Madeira 2022 1. päev - Funchal-Pico Areeiro

 Lend Madeirale kulges igati libedalt. Lennujaamas olid vastas rattad -- tundub, et saabusin õigesse kohta :)




Esimesel päeval plaanisingi endale ratta rentida ja saare kõrgeim tipp Pico Ruivo ära vallutada. Ratta rentimine oli omaette katsumus, sest Google Maps juhatas mind valesse kohta -- ilusa botaanikaaiaga ja basseiniga villasse. Teiseks olid (sobilikud) rattad kõik välja laenutatud. Õnneks juhatati kõrvallaenutusse, kust sain elektrimootoriga maastikuratta. Teel koju õnnestus äärekivi ära testida -- ja tagarehv ära lõhkuda. Lähimas (mootor)rattapunktis oli abivalmis teenindaja, kes suure mutrivõtmega jõuvõtteid demonstreeris. Siis said otsa nii mõistus ja jõud -- taguratta kruvi ei liikunud enam kummaski suunas -- ja ta tunnistas, et tegelikult talle tavarattad ei meeldigi, ja nendega ei oska ta midagi teha :)
Läksin siis laenutusse tagasi, kus õnneks anti mulle uus ratas -- loodetavasti saavad nad kinnikeeratud kruvi ka ikka lahti.

Vaade 500m kõrguselt Fuenchalile. Tõusu võtsin peamiselt mööda maanteed. Alles päris lõpuosas proovisin ka matkaradu.

Vaade 1400m kõrguselt. Olin valmis, et millalgi läheb ka külmemaks -- aga tegelikult oli üleval väga mõnus kliima.
Teekonnal tippu oli ainult üks tõus. Sain maitse suhu, mida selline küngas tähendab. Tagasiteel tundub tõus järsem, aga peamiselt seepärast, et kiirus on veidi suurem.


Siin oli mingi huvitav kuppel. Ja tegelikult oli osa matkarajast mulle veidi keeruline, nii et tassisin ratast vahepeal seljas ka. Nüüd tahaks tagasi maanteele jõuda.

Pico Areeiro 1810m. Kõrgeima tipuni (Ruivo 1861m) jääb veel 6km jalgsimatka, tagasi ka. Sellest paraku loobun, sest tahaks mõistlikul ajal koju tagasi.

Vaade Pico Alto (1129m) tipust.
Alla tulles sain oma esimese "downhill" kogemuse. See pilt on tehtud ülesminnes, sest siis ma ei saanud aru, miks sissepääs on keelatud. Aga see rada oli mõeldud ühesuunalisena.
Slaalomirada oli minu jaoks paras pähkel. Ametlik raskusaste oli "Moderate", mis tähendab, et mitte üleliia raske. Samas sain aru, et tehnilistest oskustest ja kiiruses on mul veel areneda. Osasid elemente (nt suuri trepiastmeid) on parem just suurema kiirusega (ja õige tehnikaga) läbida.

Comments

  1. Kanjonisse vesiliugu laskma tahaks minna, aga rattaga sealt mäest üles ja trepist alla sõitmise jätaksin vahele :) Aga võimas matk sul!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Lihashooldus tennispalliga

Tartu Maastikmaraton 2024

Poolpikk triatlon 2023